Var aktsam om du anlitar flyttfirma i Göteborg / Stockholm

Hur många flyttfirmor finns det och vilken skall man välja

Hur många flyttfirmor det finns i världen, har jag ingen aning om men i en medelstor svensk stad brukar det finns ungefär 10 flyttfirmor, i de större städerna finns det många fler. Och oavsett vart man bor så finns det alltid flyttfirmor som kan tänka sig att hjälpa en med det man behöver hjälp med. Det är oftast inga som helst problem att hitta flyttfirmor – särskilt om man har Google eller internet som hjälp. Då går det snabbt och lätt och kan också enkelt jämföra olika flyttfirmor för att se vilken som faktiskt är bäst lämpad för att ta hand om ens uppdrag.

Vad behöver du flyttfirmor till?

Det finns många saker en flyttfirma kan göra för dig, inte bara att hjälpa dig med en smidig flytt utan även att röja, packa ner och städa efter flytten. Det kan vara riktigt värdefullt om man exempelvis är lite äldre och inte riktigt orkar med allt ståhej, visst blir det lite dyrare om man bokar alla dessa extra tjänster men det blir också riktigt mycket skönare. Det är som sagt inga problem att hitta en flyttfirma i de stora städerna, och sällan även i små orter – ofta kan flyttfirmor tänka sig att åka en bit för att ta ett uppdrag så du bör vara säker. Däremot är det viktigt att du kontaktar din flyttfirma i god tid så att du är säker på att de har tid att ta hand om ditt uppdrag på den dagen du behöver hjälp. Det är ofta uppbokat en månad fram hos stora flyttfirmor – vilket jag rekommenderar att du använder.

Små flyttfirmor kan vara lite skumma

Jag tycker inte att du skall anlita en liten flyttfirma, de har ofta skumma affärer i görningen och försöker ofta undvika skatt och andra förpliktelser, vilket gör att hela affären blir opålitlig och osäker. Och vi vill ju hellre vara säkra än osäkra, dessutom brukar inte priset skilja sig särskilt mycket mellan en seriös firma och en oseriös flyttfirma. Så välj med omsorg och godta aldrig att betala svart, då åker alla försäkringar och garantier ut genom fönstret och om något händer är det du själv som får betala.