Var aktsam om du anlitar flyttfirma i Göteborg / Stockholm

Att flytta effektivt och smidigt 

Om du som de flesta andra önskar att din flytt är så enkel och smidig som bara möjligt får du räkna med att lägga ner en del jobb. En flytt sker inte av sig självt och det är upp till dig att förbereda inför flytten. Du avgör hur smidig och effektiv flytten kommer bli genom väl du planerar och förbereder. En otroligt viktig aspekt som påverkar hur en flytt går är hur väl du packar. 

  1. Använd en checklista vid packning

Det är lätt hänt att bara börja slänga ner saker i flyttlådor utan någon närmare eftertanke. Även om det förvisso kan fungera för vissa är det inte att föredra i de flesta fall. Om du ska flytta på egen hand och få hjälp av några vänner eller familjemedlemmar är det smart att du använder dig av en checklista. Genom att använda en checklista kan du enkelt hålla koll på allt som ska packas, i vilken ordning det ska packas och hur kartongerna ska markeras, Om ni är flera som ska samarbete är det otroligt smidigt att använda sig av checklistor för att effektivisera arbetet. 

  1. Börja packa saker du inte behöver

När du börjar packa är det bäst att börja packa saker du inte behöver. Först är det bra att slänga, sälja och skänka bort saker du inte längre vill ha kvar för att få en bättre överblick över ditt bohag. Därefter kan du fortsätta med att packa ner saker som inte är i säsong. Finporslin tar även lång tid att packa och kanske behöver finnas tillgängligt de sista veckorna innan flytten. Dessa saker är smart att börja med då det inte är saker du kommer sakna den sista tiden i bostaden.  

  1. Packa böcker effektivt

Böcker är särskilt klurigt att flytta, framförallt om du äger många böcker. Tänk på att böcker väger mycket. Om du fyller en hel flyttkartong med böcker kommer du bli för tung att orka bära. Packa gärna kartonger ihop med lättare föremål alternativt i resväskor för att effektivisera packningen. 

  1. Skydda dina glas och ditt porslin

Se till att skydda ditt porslin och glas ordentligt inför flytt med flyttfirma för att säkerställa att de inte går sönder under transporten. Använd packpapper, bubbelplast, kläder eller andra mjuka material för att skydda dina ömtåliga ägodelar. Se även till att packa tätt så sakerna inte åker runt och skadas under flytten. 

  1. Packa tv och tavlor

Om du har sparat originalkartongen till TVn passar den ypperligt att transportera den i. Om inte kan du istället packa in TVn i bubbelplast för att skydda den. När du ska packa tavlor kan du behöva ännu mer skydd än för TVn, beroende på vad för tavlor du äger. Använd wellpapp, bubbelplast och silkespapper för att skapa ett rejält skyddande lager för tavlorna att transporteras säkert i. Markera alla dina ömtåliga saker så din flyttfirma eller dina flytthjälpare vet att de ska hantera sakerna med försiktighet. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *