Var aktsam om du anlitar flyttfirma i Göteborg / Stockholm

Flytta i sommar

Har du tänkt flytta i sommar? Uttröttande fysiskt arbete som det som ingår i alla flyttar blir bara svårare under sommaren. Ingen vill behöva bära en tung soffa eller platt-tv i 30 graders hetta. Sommaren är därför en särskilt svår tid att flytta, men inte bara av denna anledning utan även på grund av den ökade efterfrågan som skjuter i höjden på sommaren.

Av någon anledning verkar flyttfirmor ha sin högsäsong samtidigt som skolorna har sommarlov. Detta kan bero på att många barnfamiljer gärna flyttar under sommaren för att bättre passa in övergången från flyttfirmor stockholm en skola till en annan. Terminen slutar som bekant i den absoluta början av sommaren och börjar igen i mitten eller slutet av augusti (eller senare än så om du läser vid en högskola eller ett universitet). Större flyttfirmor utför därför hundratals uppdrag på sommaren, vilket gör att det kan vara svårt att boka upp dem för just din flytt.

Här får du några generella tips kring att flytta på sommaren

Boka tidigt – tidigare än vad du tror

Efterfrågan på flyttfirmor är som sagt särskilt hög under sommaren, så du bör verkligen vara ute i god tid om du vill boka en flyttfirma på sommaren. Detta gäller särskilt om du har tänkt flytta med flyttfirmor stockholm antingen i början eller slutet av en viss månad, då många personer tenderar att flyttar just då.

Det första du bör göra är att ta fram en tidslinje för när flytten kan utföras. När du har det klart för dig bör du ringa olika flyttfirmor och be dem uppge huruvida de är tillgängliga just det datum då du önskar flytta. Om du har tänkt utföra flytten själv bör du boka lastbil och ta hand om andra praktikaliteter på förhand. På så vis säkerställer du att allt går i lås.

Försök vara flexibel med din flyttfirma

Detta kanske kan tyckas gå stick i stäv mot vårt föregående råd, men eftersom efterfrågan är så pass hög på sommaren med flyttfirmor stockholm kan det löna sig att vara flexibel med fin flyttfirma östermalm. Ju närmare början eller slutet av en viss månad du ska flytta med en flyttfirma östermalm, desto dyrare kommer sannolikt flytten att bli. När flyttfirmornas tillgänglighet är större, d.v.s. närmare mitten av en månad, har du större möjligheter att få ett riktigt bra erbjudande av din flyttfirma östermalm.

Dubbelkolla

Leta igenom hela bostaden innan du intalar dig själv att du är klar med packningen, så minimerar du risken för att glömma något (vilket tyvärr händer alltför ofta)!