Var aktsam om du anlitar flyttfirma i Göteborg / Stockholm

Hur det är att driva en flyttfirma

Det är många som är intresserade av att starta och driva flyttfirma, det är inte så konstigt med tanke på att det är relativt enkelt att starta och det finns mycket jobb där ute. Visst är det så att eftersom det är lätt att starta och driva så är det många som konkurrerar men om man är lite smart så skall det inte vara några problem att få det att gå runt. Om man däremot vill göra stora pengar inom flyttbranschen så krävs det en ordentlig satsning.

Flyttbranschen är spännande för entreprenörer

Anledningen är att om det väl går bra så kan man göra stora pengar snabbt, men det är få i branschen som kommer till den här nivån. Jag har haft tur som är där jag är idag och driver en av de största flyttfirmorna i landet, vi omsätter en hel del och vinsten är det heller inget fel på. Jag är som de flesta andra som driver flyttfirma ensam ägare till min firma, så visst lever jag gott på det här. Men det har krävts riktigt hårt arbete, särskilt de första fem åren var tunga, jag trodde inte jag skulle klara av det. Var nära att bli utbränd och det var massor av strul, men till slut gick allt som det skulle och idag behöver jag knappt göra någonting, det mesta sköter sig självt och jag njuter mest av semestrar med min familj.

Hur gör man för att starta flyttfirma

Det enklaste sättet att starta en flyttfirma på är att leasa en flyttbil, om man inte har råd att anlita en lastbilschaufför för en stor lastbil så kan man skaffa sig en mindre lastbil som man får köra med B-körkort, då skulle man i princip kunna starta sin flyttfirma helt själv, men det är ju helt klart lättare att bära vissa saker när man är två, så optimalt sätt skall du kunna ha en anställd från början, annars får du ha en med-grundare, vilket är bra i början men sämre sedan när det tar fart eftersom du får dela vinsten med en annan då, och hälften av vinsten är ju inte alls lika kul som hela vinsten.