Var aktsam om du anlitar flyttfirma i Göteborg / Stockholm

Tidslinjen för en lyckad flytt

En flytt är en stor händelse att hantera. För de flesta människor är dessutom tiden före och under flytten fylld av stress. Processen verkar aldrig ta slut, men genom att ta hjälp av en duktig flyttfirma kan du försäkra dig om att det går snabbare och enklare än någonsin tidigare att flytta. En annan nyckel till en lyckad flytt är planering.

Det är dock långt ifrån alla som känner till hur man kan gå tillväga för att ta fram en tidslinje för sin flytt. Att skapa en lista över flytten kan nästan ge upphov till lika mycket stress som själva flytten! Det är dock här din flyttfirma kommer in i bilden med Nordiska – flyttfirma göteborg. De finns till för att hjälpa dig. För att underlätta för dig har vi dessutom tagit fram en generell tidslinje för en flytt, som du kan använda som en mall när du skapar din egen tidslinje:

8 veckor före flytten
Åtta veckor kan verka vara en lång tid, men du kommer behöva varje minut av tiden. Ju mer tid du ger dig själv redan nu, desto mindre stress kommer du uppleva under den stundande flytten. Börja med att fylla i eventuellt pappersarbete och överväg att anlita en flyttfirma för att underlätta för dig själv.
6 veckor före
När sex veckor återstår är det dags att börja planera för att skänka bort vissa föremål och kasta andra sådana. Ta fram en snabb inventarielista över dina tillhörigheter och bestäm dig sedan för vilka föremål du verkligen vill ta med dig.
4 veckor före
Det är nu projektet börjar på allvar. Det har blivit dags att packa ner ditt bohag i flyttkartonger. För att göra det enklare för dig själv (och för din flyttfirma) bör du märka alla kartonger, särskilt om de innehåller känsliga föremål. Organisera gärna kartongerna efter rum.

Utöver att packa, avsluta elabonnemang och liknande bör du även informera din hyresvärd om vilket datum du har tänkt flytta.
2 veckor före
Nu bör större delen av ditt bohag vara nedpackat. De sista två veckorna före flyttdagen är ofta de mest stressiga för den som inte har förberett sig tillräckligt. Dina kartonger bör vid det här laget vara såväl märkta som organiserade efter rum.

Det enda som återstår nu är att påbörja flyttstädningen. Du bör ha fullt upp med flytten fram till flyttdagen. Kom ihåg att du kan ta hjälp av en flyttfirma med allt från packning till att göra dig av med föremål du inte behöver, om du inte orkar ta tag i detta på egen hand.